sâmbătă, 3 aprilie 2010

Cum reusesc sa imi fac colaboratori in afacere?

In primul si in primul rand trebuie absolut sa te simti ca esti in afacerea cu adevarat potrivita in care crezi oferind cu adevarat un produs sau serviciu caruia ii vezi cu adevarat valoarea pe care o poate aduce in viata oamenilor si care este dovedit ca acestia il vor sa-l cumpere.

Daca nu crezi in ceea ce faci fa-ti un bine si cara-te rapid de acolo pentru ca daca nu te simti confortabil cu ceea ce oferi nici nu-ti trebuie sa-ti faci griji pentru atragerea altor parterneri pentru ca nu se intampla decat din sansa, iar succesul in afaceri are doar in foarte foarte mica de-aface cu sansa.

Apoi trebuie sa stii de ce esti tu in afacerea respectiva, care iti este de ce-ul tau, pentru ca daca de ce-ul tau nu este indeajuns de puternic si suculent in interior atunci nu-ti va darui entuziasmul magnetic care ii atrag pe ceilalti alaturi de tine.

Urmatorul pas este ca prin interactiunea ta cu oamenii sa le descoperi de – ce-ul lor (care este durerea /dorinta arzatoare actuala – ce vor sa obtina si de ce vor sa obtina ceea ce vor sa obtina.)

Este exact ca la doctor… cum te-ai simti daca te-ai duce la medic si imediat ce ai intra pe usa iti prescrie o reteta si te trimite inapoi afara fara sa te consulte? Groaznic, confuz, neincrezator etc.. si totusi majoritatea oamenilor de afaceri fac exact acest lucru – prescriu retete fara sa consulte.

Va trebui sa ajungi prietenul lor consultant expert pe domeniul in care esti si daca cu adevarat tii la rezolvarea situatiilor oamenilor cu care intrii in contact si ii asculti, si le oferi solutia atunci vor vrea ei singuri sa fie alaturi de tine.

Consulta nu doar prescrie. Pentru ca altfel le poti face rau dandu-le o pastila la cei care sunt “alergici”.

Daca faci lucrul asta vei face remarcabil in afacerea ta.

Si inca un lucru care iti va aduce bani grei: Cere parteneriatul dupa ce ati ajuns impreuna la concluzia ca ceea ce ai este potrivit pentru persoana respectiva!

Poate suna copilaresc. Experienta mea este ca majoritatea oamenilor se ascund dupa deget cand este vorba de a deschide relatia de afacere cu viitorul prieten de afacere, ca si cum nu ar merita banii pe care acest lucru ii produce. Asta chiar poate jigni persoana respective pentru ca-I poate da impresia ca nu vrei sa-i dai sansa sa beneficieze de oferta ta.

Asta vine de la o conditionare foarte puternica pe saracie de la mediul si societatea din jurul nostru.

Asa ca va trebui sa te hotarasti ca meriti sa primesti banii pentru munca depusa si sa ceri cu tarie parteneriatul de afacere.

Exemplu: Daca mai ai si alte intrebari iti raspund cu placere, altfel, raportat la tot ceea ce am discutat pana urmatorul pas este sa te pornim in afacere si sa incepi sa castigi bani alaturi de noi incepand de azi. Esti pregatit sa te pornim acum, nu e asa?”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu