sâmbătă, 3 aprilie 2010

Ce este MLM ?

Ce este Multi Level Marketing?

Ce este Multi Level Marketing sau Network Marketing ?
MLM - valul Mileniului III


MLM este prescurtarea expresiei Multi Level Marketing sau, asa cum a fost folosit în ultima vreme, Network Marketing. În traducere aproximativa aceasta ar însemna marketing în retea, sau în sistem etajat .

Mai mult celebru decât cunoscut, criticat de unii sau adulat de altii, MLM-ul este fara îndoiala unul din cele mai mediatizate sisteme de marketing din lume. A fost numit de multe ori “valul mileniului III”, iar pentru multi este cea mai promitatoare perspectiva care se deschide la ora actuala.

Iata câteva elemente interesante si inedite despre MLM dintr-un unghi de vedere care sa va permita o evaluare în cunostinta de cauza a acestui sistem.

Asa cum am observat cu totii, cu cât un domeniu al activitatii umane se apropie mai mult de perfectiune, fie ca este vorba de spiritualitate, arta sau stiinte exacte, cu atât mai mult rezultatele obtinute tind sa reproduca sau sa imite întelepciunea naturii. Astfel, începând cu mecanica si încheind cu sociologia, oamenii au dezvoltat sisteme de întelegere care tind sa redescopere ceea ce Creatorul a realizat deja într-o maniera pe care noi astazi abia ne straduim sa o întelegem.
Intelepciunea naturii
Actualul sistem de productie si desfacere cât si relatiile dintre diferite grupari de pe piata în nu conteaza ce domeniu, s-au dezvoltat pe baze concurentiale. Aceasta are un rol stimulativ în aparenta... Acest sistem îi selecteaza pe cei mai buni, dar sa facem apel la mama natura, si la întelepciunea ei, pentru a vedea daca acest principiu de selectie concurentiala a celui mai bun este întotdeauna cel mai avantajos.

Va propunem sa ne focalizam atentia catre relatiile care exista între celulele corpului uman. Diferitele organe sunt permanent într-o relatie de cooperare armonioasa si de aceasta armonie depinde foarte mult starea de sanatate a individului. Ceea ce putem observa este faptul ca tesuturile sau organele nu se afla într-o relatie concurentiala, si acest lucru este valabil chiar si pentru celulele aceluiasi organ, chiar daca sunt identitce sau asemanatoare. Mai mult chiar, daca o celula devine altfel decât celelalte, atunci ea este eliminata.
Lucrurie se complica însa daca ne uitam acum la felul în care se structureaza societatea de consum si modul în care se produce dezvoltarea ei. La acest nivel schema este, am putea spune, inversa: fiecare trebuie sa devina cât mai original, unic, si sa elimine celelalte “celule” care îl concureaza.
Este adevarat ca exista concurenta si în natura (unul dintre aceste “concursuri” se afla la originea venirii noastre în aceasta lume) dar regulile acestui “concurs” natural sunt stabilite dupa legile armoniei si sunt mereu orientate catre mentinerea unui echilibru al sistemului.

MLM a aparut ca o reactie a oamenilor la acest mod destructiv de a actiona pe care îl presupune competitia moderna în lumea afacerilor. MLM presupune munca într-o echipa dar aceasta se face permitând individului sa-si pastreze personalitatea si sa nu devina un numar de cod sau o statistica.
În MLM succesul afacerii tale depinde direct de succesul celor pe care tu îi ajuti. Aceasta noua organizare creeaza posibilitatea ca fiecare sa învete practic ce înseamna sa ai o gândire eminamente pozitiva. Prin însasi modul sau de structurare, aceasta activitate reproduce fidel modul în care au loc procesele naturale, permitând astfel celor care au inteligenta si curajul sa paseasca pe acest drum, sa descopere un mod de viata în care binele aproapelui conteaza cel putin la fel de mult ca si cel al tau.
Împingând putin lucrurile la extrem am putea spune ca aceasta modalitate de actiune “ne obliga” sa învatam sa fim mai buni crestini.
MLM - afacerea prieteniei
Modul în care functioneaza MLM este foarte simplu si îl putem vedea folosit pretutindeni în jurul nostru de catre mama natura. Sa consideram un arbore bine dezvoltat. Desi el este atât de mare încât sa privim în sus pentru a-i vedea vârful, totusi el a crescut dintr-o minuscula samânta pe care o putem tine pe vârful degetului.
Va dati seama ce s-ar fi petrecut daca imediat ce samânta ar fi fost plantata între celulele sale s-ar fi declansat o concurenta acera si eliminatorie?
Am mai fi putut acum contempla arborele?
Suntem convinsi ca avem acelasi raspuns la aceasta întrebare.

Sa ne gândim ce foc puternic se declanseaza într-o soba de la un mic bat de chibrit sau de la o mica scânteie fara o putere termica prea mare.
În acelasi mod functioneaza acest sistem.
La început suntem doar noi cei care devenim scânteia a ceea ce va urma.
Fara scânteia initiala nu exista focul de mai târziu. Dar fiecare scânteie poate genera mai departe un alt foc pentru ca focul este alcatuit din scântei.

Apoi exista un alt aspect MLM care ne face sa afirmam ca aceasta este cea mai mare descoperire în domeiul organizarii muncii. MLM va permite sa iesiti din cursa atât de stresanta care se numeste lupta pentru supravietire si sa deveniti propriul stapân ducând o munca constructiva în care ceilalti nu mai sunt potential concurenti sau clienti carora trebuie sa le câstigi atentia, ci ei sunt doar coechipieri de al carui succes si realizare depinde succesul si realizarea ta.

Câti dintre oameni nu traiesc o viata dubla trebuind sa se împarta permanent între lumea serviciului si lumea de acasa care este mai apropiata de ceea ce numesc viata lor personala?
Câti oameni nu înceteaza sa se mai vada cu parinti si prietenii daca doresc sa se dedice mai mult carierei profesionale?
De câte ori viata noastra, ca oameni, trece pe locul 2?

Nu este nevoie sa rasundeti. Dar v-ati gândi vreodata ca de fapt acest sistem este astfel construit încât nu va va permite niciodata sa îmbunatatiti ceva deoarece între cele doua lumi exista o deosebire fundamentala? În timp ce lumea serviciului este o lume concurentiala si ne solicita o atitudine adecvata, cealalta presupune armonie, iubire de aproape, ajutor reciproc, colaborare.

În MLM sistemul este de asa natura construit ca succesul tau sa depinda de succesul echipei tale si chiar mai mult, de succesul oricarei echipe. În loc sa concurezi cu ei, te întreci pe tine în a-i ajuta pe ei!!!
Nu este acesta visul oricaruia dintre noi: sa putem lucra împreuna cu cei dragi la realizarea visurilor noastre fara sa mai fie nevoie de sfâsierea sufletului nostru în categorii de cunoscuti?!
“M-ati convins! Cum sa încep?”
Despre MLM s-a scris mult si se va mai scrie tot mai mult.
Sunt autori care elogiaza sistemul dar sunt si autori care îl critica.
Credeti ca este cel mai important cine are dreptate?

Noi consideram mai important faptul (incontestabil) ca multi oameni cinstiti reusesc sa-si construiasca o afacere si o viata de succes în acest sistem.
Aceasta arata în mod evident ca este cu putinta!!!

Iar aici primul si cel mai important pas catre succes este dorinta de a trece dincolo de confortul “protector” al prejudecatilor, tintind în mod neconditionat succesul.
Iar MLM îti va permite sa realizezi aceasta fara sa fie nevoie sa rosesti vreodata scuzându-ti mijloacele cu scopuri.

“M-ati convins! Cum sa încep?”
Aceasta este replica pe care o auzim de obicei în acest punct al expunerii.
Si atunci merita sa cititi în continuare urmatoare povestire.

Mai demult, la un mare conducator de osti, a venit unul dintre tinerii sai capitani si l-a întrebat sfios daca nu este cu putinta sa-i ofere comanda unui corp de armata deoarece el îsi doreste foarte mult acest lucru si se considera pregatit pentru aceasta, fapt demonstrat de altfel, si de faptele sale de vitejie.
Comandantul l-a refuzat categoric spunându-i ca de fapt el, tânarul capitan nu-si doreste suficient de mult comanda unui corp de armata.
Fara alte comentarii tânarul capitan a plecat privirea în fata privirii impunatoare a comandantului si a dat sa plece, nemultumit si nedumerit.
Când a ajuns la usa, comandantul s-a repezit fulgerator la el si pâna ca cineva sa poata schita macar vreun gest, l-a însfacat pe capitan de ceafa si l-a bagat cu capul într-un butoi cu apa. Ceilalti au privit neputinciosi cum comandantul îl tine sub apa pe capitan pâna ce acesta aproape s-a înnecat.
Aproape sufocat tânarul capitan si-a adunat toate puterile si a reusit sa se elibereze de strânsoarea comandantului iesind la aer si inspirând cu nesat.
Comanantul a zâmbit calm si l-a întrebat: “Ce-ai simtit”? Cu voce stinsa tânarul capitan a raspuns: “Am simtit o dorinta imensa de a respira!”
Atunci comandantul i-a spus: “Tu esti un om viteaz si bine pregatit iar faptele tale o dovedesc. Dar tu poti mult mai mult decât atât! Când vei simti aceeasi dorinta imensa pentru a dobândi ceea ce mi-ai cerut astazi, asa cum ai simtit dorinta de a respira, atunci vei obtine ceea ce ai cerut!”

Asadar, pentru început a fost nevoie de dorinta de a reusi pe care am evocat-o mai sus.
Cum se dobândeste o asemenea dorinta?
Evident cunoscând avantajele a ceea ce urmeaza sa obtineti.
Si aici vi se cere sa faceti un lucru extraordinar de greu, poate cel mai greu pe care v-a trebui sa-l faceti pentru a atinge succesul în sistemul MLM: sa contactati o persoana din sistem si sa-i cereti sa va explice în detaliu secretele MLM-ului.

Este foarte greu? Daca nu, atunci tocmai ati pasit pe calea catre succes. “Calea de o mie de pasi începe întotdeauna cu primul pas!” spun textele întelepciunii.

Daca va este imposibil sa faceti aceasta atunci va rugam sa va gânditi ce puteti învata cu rabdarea pe care o aveti... Pentru ca-ti trebuie o mare rabdare sa citesti pâna aici despre lucruri pe care tu niciodata nu le vei putea realiza... sau poate... dar tu stii mai bine ce ai de facut!

Asadar cereti lamuriri cât mai detaliate si nu va declarati multumiti decât când ati înteles.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu