sâmbătă, 3 aprilie 2010

Advertising AFACERE

Advertisingul trebuie facut atat local prin viu grai (cea mai tare forma de reclama din toate timpurile) cat si online pentru a gasi clienti pe glob (cu care nu ai avea cum sa-i intalnesti altfel)
Apoi trebuie retinut ca, forma de reclama sa fie mai mult de informare succinta , condensata si captivanta, cu tiluri incitante si memorabile. Chair si in vorbire trebuie sa folosesti verbe care sa indemne la actioune si adjective , metafore si culoare care sa sugereze in catva cuvinte ce vrei sa spui.
PE PLAN LOCAL

1. Business cards
Fa-ti carti de vizita (vezi pe cele din back office cum arata) si da-le este tot unde mergi la cine cunosti ( "Mi-am schimbat cartea de vizita si am aici noile contacte. Ti-o dau ca sa stii cu ce ma ocup mai nou...Si daca imi aduci clienti te platesc cu20$ pana la 500$ pentru recomandari")
si la cei pe care nu-i cunosti: vanzatoare, casierite, cunostinte intamplatoare, cauta locuri aglomerate, unde lepoti imprastia in scurt timp, "mai uita cateva" pe ici pe colope unde mergi (cineva leva gasi si leva citi sigur... Makesure they like what they found..)
THE BUSINESS CARD IS THE LIONS GATE..

2. Socializing

Fii o persoana sociabila, mondena,participa la toate intalnirile sociale si care nu te privesc in mod direct, si da mina cu toti, zambeste tot timpul si cand esti singur, fii sigur ca degaji un aer prosper si ca facand cate o mica gluma decenta si facandlumea sa rada in jurul tau, vei fi cautata si invitat la alte sandrofii sau zilede nastere, cununii, botezuri etc. mergi la toate, intrazii putin si pleci mai repede... Nu spune chiar tot, lasa o unda de mister, ca daca explici pana lacapat si simplu,lumea nu o sa vrea... si nici nu merita sa le spui tot , fara ca ei sa se roagede tine macar...

TREBUIE SA VREA EI MAI MULT CA TINE. SI NU INVERS.

3. Reclama statica

Pastreaza pungile goale cu Healthy Coffee si umplele cu ce poti , ca sa le ... display la office-uri
Intr-un colt undeva . Cere permisiunea,pune si un afis scris de mana lainceput, apoi altele care le vei printa la imprimanta color. Ideea cu avionul spre Las Vegas si biletele platte de HC eun exemplu.
in mici magazine, receptii la hoteluri, pensiuni, chioscuri , boutiquri , cofetarii, cafenele, baruri, chiar si office-uri, la doctori, dentisti, avocati, notari, etc unde se pot pune mostre si un afis - poster cu telefonul si weblinkul tau sau al lor

FIND FREE ADVERTISNG WAYS

4. Tell to biz owners

Starneste curiozitatea si apoi entuziasmul micilor comercianti , proprietari sau lucratori in cafenele, restaurante si baruri, farmacistilor, la Plafar, chair a doctorilor si asistentelor, notarilor si copy centers,care pot sa faca un venit suplimentar "...cu care sa va platiti chiria lunara pentru spatiul comercial"
Acestia vor distribui pentru ei , dar implicit si pentru tine. Cerele cartea lor de vizita..Cei mai multi nu au. Asa ca dale-o pe a ta. Invita-i la evenimentele tale.
MAKE A LOT OF FRIENDS AND CREATE EVENTS .

5. Give Jobs, Create New Businesses

Spune-le oamenilor sa iti recomande pe cineva care este somer, sau vrea sa-si rotuneasca veniturile (sa poata plati rata la masinade spalat , TV-ul cu plasma sau masina) Si zile ca nu e degeaba ci, firma ta (LYONESS) le va plati comisioane intre 20 si 500$ (afla ei apoi la 2-3a intalnire ca trebuie sa seinscrie online .. si ce trebuie sa mai faca ca sa-si incaseze comisioanele.

Nu e manipulare..pentru ca nu poti prezenta intreaga afacere in 5 minute pe strada sau la telefon. Vor aflagradual si in timpde cateva sapatamani. Chair daca vor sale spui totul pe o banca in parc in 3 ore, sau de o parte la niste prieteni...nu te aventura sa le spui tot..sa "overdeliver" exista riscul sa le zici prea putin sau prea mult si sa-i sperii.
Adica ce am aflat eu in luni de zile, el vrea sa stie in juma de ora pe strada ?Nu merge asa taticule... Nu poti sa-ti spun ce am invatat 5 ani ca inginer in facultate, asa intr-o ora pe banca in parc, ca sa intelegi cei aia inginer in calulatoare..
Daca vrei sa castigi interesul oamenilor, intreaba-i de... Santate si cum sta cu bani... Si cum ai putea tu sa le rezolvi problemele lor. Dar vorbeste macar 20 de minute despre starea lui fizic-psihic-emotionala, de starea familial-casnica ("Ce face sotia? Te mai iubeste? Dar copiii..Te asculta?"...) , dar si de serviciu-finante-afaceri (invarteli etc.)

Cand am vizitat pe un prieten in Dallas acum 12 ani, si care era venit de 30+ de ani in Texas, imi zicea ca: "Pe langa servici, aici trebuie sa mai faci ceva" Adica nu se referea la al doileaservici, ci l-a cumparraea de teren, case, rentat, investitii. Fiind matematician la o firma de software a dus-o bine multi ani cu peste 4.000$ salariu lunar (3 copii si casa cu etaj) Dar intre timp a mai cumoarat cateva case cu 45.ooo$ (cu imprumut de la banca si le-a inchiriat, ca dupa 4-5 ani sa le vanda cu un profit de 25.000$ - avand desigur banii de down payment si rata lunara in casele inchiriate. Acum de vreo 3 ani este somer, si traieste bine mersi, pe businessul de real estate-renting care si l-a exersat anii trecuti)



Tu ce faci daca daca ramai somer sau dai faliment cu firma?
Afla cei doare intai si cum lepoti rezolva problemele lor.

Da..da… In general toti care au probleme,sepot rezolva pana la urma cu mai multi bani sau cu relatii. Cine are multe relatii este cineva. Pe ei nu-i intereseaza cafeaua ta sau industria ciudata wellness/ El vrea sa stie cum sa scape de cheltuieli;le medicale sicum sa faca bani mai multi si cat mai repede. Cam asta vor mai toti.Si nu le zi toata afacerea in aceeasi zi in care i-ai abordat.
Spune-i ca mi vorbiti voi zilelle urmatoare (dupace vezi ca e interesat) SA TE CAUTE EL la tel sau online, ca tu esti BUSY..
Tot asa si in wellness si referral marketing. Romania e plina de someri. Sa faca ceva acesti someri , nu sa stea degeaba inchisi in casa, cu berea si TV-ul deschis toata ziua depresandu-se ca nu apar bani sau un POST BUN, si sa critice guvernantii. Arata-le ce fac ei de fapt (o lancezeala de presanta si care le paparesursele) si ce ar trebui, sau ar putea sa faca, ca intreprinzatori.

In weekend, mergi cu o masa si cu inca 1-2 asitenti draguti, la mall-ri. S ai forumulare pre-tiparite la imprimanta care sunt cele din back office pentru inscriere.

Seara ii inscrii tu acasa, si a doua zi le dai telefon sa le confirmi membrlitatea sisa-i feliciti ca au devenit parte a echipei LYONESS oricum primesc si un email de la LYONESS , dar e important sa accepte sau sa vrea sa-i suni tu) si de fiecare data sa le spui care este pasul urmator.

6. The Class and Prestige

Vorbeste frumos de cei de deaspura ta, si invata-i pe cei de sub tine, sa te respecte si sa te onoreze, asa cum fac elevii cu profesorii lor.

Pentru ca le esti mai mult decat un profesor platit. Esti putin tata si mama - adica mentor - si ii inevti sa faca afaceri si comert, si marketing global. Aduci o noua meserie pana la urma. Cine stie sa vanda ,poate sa vanda orice si "sa exerseze" stiinta vanzarilor sau recomandarilor mondiale.

Foloseste cuvinte tari si de actiune " She is very sharp lady... Very SHARP..Stay close to her, to learn from her, if you want to succeed"

WHAT IS YOUR AUREOLA ?

7. VISUAL PROOFS
Fa fotografii pe unde mergi, care le postezi apoi online ca dovezi ca afacerea merge si este populara.
11. BE IN THE LOCAL NEWS

Daca nu poti sa apari pe prima pagina..apari pe ultima macar.. sau la mica publicitate

Da anunt la ziarul local in fiecare saptamana. Sa fie batut un cuie..doar modifici datele de acolo , sa fie mai eficiente. Fa-ti prieteni printre ziaristi.Da anunt si la TV cablu sau in alte buletine sau foi locale.

Incearca la inceput pe gratis, sa nu platesti daca se poate, sau sa oferi ceva in schimb,.. Si daca nu se poate altfel , plateste chair de cateva ori si urmareste apoi pe toti care vin la tine, DE UNDE AU AFLAT ca sa stii care reclame functioneaza si merita sa continui sa le platesti. Cauta pe cei care au website-uri din localitatea ta, si fa cu ei un deal, sa iti puna un dreptunghi cu afacerea ta Banoasa.

12. Commercial Presence

Fa prezentari la grupuri speciale. Spune-i unui doctor sau asistente, sau o firma care "merge slow" si angajatii sunt stresati ca iau salariu 80%, sa adune angajatii sau colegii undeva pentru o ora , si sa te invite ca ai sa le oferi ceva .Titlul prezentarii: "Bani inapoi la fiecare cumparatura " sau "Secretul cumparaturilor"

13. Discipleship - TIPS AND TRICKS - Spread yourself

(make an advertising style, and export it by your students)
Ia cu tine in rotatie , pe studentii tai , ca sa invete pe viu cum se face si sa faca si ei lafel. Daca sunteti 2-3 sau 4 , aveti curaj mai mult, si prosperati mai repede,incuranjand si exersand impreuna.
Sa ai tot timpul cate o gluma noua, related to the industry...
Si Tips & Tricks - "Cum faci sa...creezi evenimente unde nu se intampla nimic sau se intampla prea multe?" "Ce fel de evenimente putem crea sau avem nevoie acum ?" sau "De unde stii ca... cel care e in fata ta va fi clientul sau colaboratorul tau ?"

14. Newsletter - Money are in THE LIST.

Mareste-ti lista de telefoane si emailuri. Chair dacaacum nu vrea sau nu poate sau nu a inteles poate ca in 2-3luni va intelege sau va vrea, cand va vedea ca esti serios si ca progresezi. Incearcasa nu plictisesti sau sa sufoci, ci sa informezi printr-o foaie de stiri - newsletter online (trimiti de pe social network mesaje saptamanale cu "Ce mai e nou la noi in oras.." mai baga si alte stiri de senzattie
Unii fac bani fara sa aiba nici un produs, ci astfel de liste. Se cheama SAFE LISTS sau Opt-In Lists In care cei care sunt pe lista ta de stiri , sunt de acoird sa primeasca stiri de la tine. Asigura-te ca mail-ul este correct scris .

15. Text Message

Fa rost repede de un celular cu text message , si Yahoo Messenger, email reading, eventual si internet
Mai ales daca poti trimite un mesaj la toata lista, este excelent. Iti salvezi timp.
Text message e de mai scura durata si este laobiect.
Si poti sa-l faci simultan, poti citi mai tarziu mesajul daca esti intr-o intalnire sau la toaleta..
Stiu un milionar din Beverly Hills care are o lista de 10 milioane de adrese pe internet si are acum 40 de angajati. Nu are timp sa vorbeasca latelefon nici cu nevasta. Ii trimite TEXT MESSAGE.

18. Contactezi liderii. Cei de la primarie, Sanepid, Crucea Rosie, angajatii statului, profesorii, preotii si pastorii, si le spui ca romanii pot sa adune dolarii si euro de pe glob, sub forma comisioaneleor de recomandare.
Ei se intalnesc cu foarte multi oameni necajiti, care vin sa le ceara sprijinul,ajutorul sau bani chiar. Acestia decat sa-i trimita la plimbare, mai bine ii trimit la tine..
De ce?
Ca sa incaseze si ei comisioanele de recomandare.
Cine stie de unde sare iepurele, si cei nevoiti si disperati isi vor stoarce mintile, sa caute solutii locale si peinternet sa faca reclama la firma noastra care le paltescte comisioanele saptamanal. Saai la tine un pachet de bun venit , cartiledevizita sau flyerul si ... cardul LYONESS ca sa ai ce le arata.

19. Fly-ere

Treci prin gara, si lasa cateva flyere ici si colo. A venit un tren de departesi curg oamenii pe langa tine grabiti la treaba lor? Da-le cate un flier si zambeste profesional si prosper. Sta lumea la coada la casierie? Intreaba-i de unde sunt si da-le cate o carte de vizita sa extindaafacerea de unde vin ei. E un tren care pleaca peste o ora si este garat deja? Urca in el si lasa cate un flyer in compartimente. La fel in troleu sau tramvai. Urca si schimba locul si "scapa"... cate un flyer Sau pe plaja… nu mai spun.

20. Cauta pe comerciantii care vand suveniruri si articole de plaja la tonete pe marginea drumului. Introdu-i cumva in sistem, ca sa ofere acest card clientilor. La fel in bazar sau in... piata de legume-fructe (si cei care vand radacini : morcovi , pastarnac si ciuperci (le spui de reduceri la cumparaturi ) .
Daca nu poti aplica toate metdele de mai sus, prezinta-le la studentii tai.. Si spune-le side mine ca mentor al tau, ca si ei sa vorbeasca despre tine ca de un mentor care ia invatat multe si marunte, dar cu efecte de tsunami.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu